torstai 11. tammikuuta 2018

2017

Terveisiä Ivalosta! Vuosi vaihtui Itävallan Alpeilla laskien ja myös Lappiin muutto on pitänyt kiireisenä, joten Nepalin matkakertomuksen viimeinen osa antaa vielä odottaa itseään hetken. Tähän väliin kuitenkin perinteinen yhteenveto kuluneesta vuodesta. Vuonna 2017...


Fram 2 kk.
Vuodesta 2017 tuli eräänlainen välivuosi, koska suunniteltu pääreissu Cho Oyulle peruuntui kiinalaisten suljettua yllättäin Tiibetin kasitonniset kiipeilijöiltä vain pari kuukautta ennen lähtöä. Pidempiä reissuja varjostivat lisäksi erinäiset terveysongelmat: Vatnajökulin ylitys meinasi katketa eeppisiin palovammoihin ja Baruntsen retkikunta päättyi keuhkokuumeen vuoksi helikopterievakuoinnilla sairaalahoitoon. Tulipa kuitenkin koettua sekä elämäni ensimmäinen keuhkokuume, evakuointi että sairaalareissu. Töiden kannalta potilasperspektiivin saaminen lienee vain hyödyksi, mutta toki jo toinen surkeaan immuunipuolustukseen kaatunut iso retkikunta parin vuoden sisään ärsyttää.

Vaikkei isompia retkikuntia vuoteen montaa mahtunutkaan, lähiseutumatkailua on tullut harrastettua senkin edestä. Telttaöitäkin kertyi lopulta yllättävän paljon. Lentomatkailun vähennys ja etenkin mantereiden välisten lentojen karsiminen onnistui hyvin: lentomatkojen määrä puolittui edellisvuoteen verrattuna ja tein ainoastaan yhden mantereiden välisen siirtymän. Tämän vuoden tavoitteena voisikin olla jälleen viime vuoden lentojen puolitus.


Hyvää alkanutta vuotta 2018! Itse asustelen lopputalven jälleen Ivalossa Grönlanti-retkikuntaan valmistautuen. Siitä ja vuoden 2018 suunnitelmista lisää myöhemmin.

7 kommenttia:

 1. Pakko kyllä esittää kritiikkiä kuvavalinnasta😉 Jos Asspen-jaksoon viittaa, niin ehdottomasti olisi pitänyt olla pizza - french fries!

  VastaaPoista
 2. Söpö tosijjaan tuo Fram ja sen sisarukset. Itekkii meinasin jo rueta kyselemmään nist, mutta kun noit muuttujjii on ollunna liikkoo. Ehkä viel joskus, kukapa tiettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fram on kyllä komija poika! Eiköhän se Laura lähivuosina uuden pentueen teetä.

   Poista
 3. Huhuu! Onkos Logitar uponna lumihankeen, kun ei uusia juttuja tullunna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on hyvät hiihtosäät ollunna ettei malta tietokoneen äärellä istua ;D Mutta yritän saada matkakertomuksen vikan osan tällä viikolla ulos :)

   Poista
 4. Hyvä :D. Empä häirihe enemppee.

  VastaaPoista