sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Mitä ja miksi?


Kavereiden taholta tulleen pitkään jatkuneen painostuksen takia päätin 10 vuoden tauon jälkeen avata blogin. Ystävieni harmiksi kyseessä ei kuitenkaan ole fitness-blogi (sori siitä!) Blogin sisältö tulee todennäköisesti olemaan hyvinkin outdoor-ja matkailupainotteinen. Olen vuosikaudet hyväksikäyttänyt muiden vaellus- ja matkailublogeja haalien vinkkejä eri retkeilykohteista, varusteista ja muista käytännön asioista. Koska viime vuosina olen löytänyt itseni toistuvasti jostain päin maailmaa vaeltamasta, kiipeilemästä tai hiihtämästä, lienee reilua jakaa matkan varrelta tarttuneita tietoja myös muiden käyttöön. Mukavaa olisi toki myös inspiroida uusia ihmisiä ulkoilmalajien pariin. Blogin nimi on luonnollisesti kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen lempibändeistäni, brittiläiselle Arctic Monkeysille.

Kaikenlaiset ulkoilma-aktiviteetit ovat lähellä sydäntäni. Korkeat ja kylmät paikat kiinnostavat erityisesti. Viime vuosina vaellus- ja vuorikiipeilykokemusta on kertynyt Suomen lisäksi eri puolilta maailmaa, mm. Nepalista, eri maiden Alpeilta, Venäjältä sekä Norjan ja Ruotsin suurtuntureilta. Tarkoituksena olisi kirjoitella kevään mittaan takautuvasti matkakertomuksia viime vuoden reissuista, ehkäpä aloitan #tbt-sarjan sitä varten. Tämän vuoden suunnitelmista tuossa oikealla Tulevia reissuja 2016 -otsikon alla. 

Asun tämän kevään Utsjoella Suomen pohjoisimmassa terveyskeskuksessa työskennellen. Luonto on läsnä kaikkialla täällä pohjoisessa ja vaellusmahdollisuudet rajattomat. Kaldoaivin erämaa alkaa heti ulko-ovesta ulosastuessa. Muutaman sada metrin päässä virtaa Suomen Norjasta erottava Teno, joten myös Norjan tunturit ja erämaat ovat helposti saavutettavissa. Valmiita retkeilyreittejä lähialueilla on niukasti, mutta paikalliset antavat mielellään reittivinkkejä. Kirjoittelen kevään mittaan isompien reissujen lisäksi lähiseudulla tekemistäni retkistä. Otsikkokuva on otettu hiihtolenkiltä kirkonkylän viereiseltä Ailigas-tunturilta eräänä keväisenä iltana alkuviikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti