sunnuntai 1. tammikuuta 2017

2016

Vuosi vaihtui, joten on pienen yhteenvedon paikka. Vuonna 2016...


Vuosi on siis ollut varsin tapahtumarikas ja hektinen. Olen kuitenkin päässyt näkemään uskomattoman hienoja paikkoja, tutustunut uusiin ihmisiin ja oppinut paljon uutta. Ensi vuonna sama meno! Vuonna 2017 tavoitteena on vähentää lentomatkustusta ja mantereiden välisiä siirtymisiä, kasvoihan hiilijalanjälki kuluneena vuonna turhan suureksi. Käytännössä aion suosia lähiseutumatkailua ja tehdä viime vuoteen nähden vähemmän, mutta pidempiä reissuja. Maailmalta kuuluu huolestuttavia uutisia. Arktiksella on ollut kuluneena vuonna jopa 20 astetta normaalia lämpimämpää, mikä on katastrofaalista arktiselle ekosysteemille. Arktisille kulkijoille ja vuorikiipeilijöille ilmastonmuutos ja jatkuvasti kiihtyvä jäätiköiden sulaminen näyttäytyy hyvin konkreettisesti jäätiköillä liikkuessa. Viime vuonna Huippuvuorten vuonot eivät esimerkiksi jäätyneet ollenkaan, mikä pakotti meidätkin muuttamaan hiihtoreittiämme. Jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen!


Tapahtumarikasta vuotta 2017! Itse suuntaan nyt Lappiin, josta palaan etelään joskus kesän alussa.

4 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä badass sisko!

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä ihan pihalla. Ihailtavaa retkeily aktiivisuutta. Itsekin nukun aina parhaat unet makuupussissa. Pisteet sulle. My kind of woman! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah kiitos! Viime vuonna tulikin kyllä reissattua ihan huolella :) Makuupussissa nukkuu kyllä parhaiten ja etenkin talvella ;)

   Poista